Jönnek–e Pécsről kocsonyázni?

Miskolc – Európa Kulturális Fővárosa a Kocsonyafesztivált is népszerűsíti.

Hét miskolci rendezvénycsatlakozott az Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz, közöttük van Miskolc két nagy fesztiválja, a téli kocsonyafesztivál és a nyári operafesztivál is. Pécs már 2005–ben jelezte, hogy győzelme esetén számít a többi város együttműködésére. Kíváncsiak voltunk, hogyan zajlik a Kocsonyafesztivál népszerűsítése Pécsett, és számíthatunk–e olyan látogatókra, akik a baranyai megyeszékhelyen kaptak kedvet a kocsonyázáshoz.

Kiss Dalma, a Pécs2010 Menedzsment központ Kommunikációs és marketingigazgató–helyettese elmondta, hogy a társrendezvényeket, köztük a miskolci Kocsonyafesztivált is a január 10–én kiadott programfüzetben népszerűsítik. Ebből 25000 példányt adtak közkézre. Amennyiben a társrendezvények szervezői elküldik a részletes programterveket, mindenképpen a kulturális főváros programok között szerepeltetik azokat. Arról, hogy mekkora az érdeklődés, vagy esetlegesen a városunkba látogatók száma, pontos adatot nem kaptunk. “Év elején még nincs olyan nagy mozgás, márciustól várható komolyabb érdeklődés” – tette hozzá Kiss Dalma.

Összeomlott

Ami még hozzájárul a Kocsonyafesztivál népszerűsítéséhez, az az újonnan indított Pécs2010 honlap, melynek akkora volt a látogatottsága az év elejétől, hogy korábbi verziója össze is omlott. Naponta több, mint ezren kíváncsiak a felkínált kultúrális szórakozási lehetőségekre.