Új rákellenes csodaszer a láthatáron

Egy minden eddiginél nagyobb reményeket keltő rákellenes szert fejlesztettek ki ausztrál kutatók. A készítmény hatóanyagát az ausztrál esőerdő egyik növényéből nyerik. A bejelentés szerint az állatkísérletek során a szer olyan esetekben is jó eredményeket mutatott, amikor a tumort már nem lehetett műtéttel eltávolítani.

A kutatók bejelentették: eljött az idő, hogy megkezdjék a szer kipróbálását embereken is. Az ausztrál egészségügyi hatóságok óvatosságra intenek, mondván, a kutatási eredményeket még nem publikálták a kutatók.

A készítményt egy esőerdei cserje magjából állították elő. Az állatkísérletek során 150 kutyán, macskán és lovon tesztelték a szert, ami kitűnőre vizsgázott. “Különböző daganatokat kezeltünk a szerrel az állatoknál, és az eredmények alapján bátran kezdhetjük a teszteket az embereken is”- mondta a kutatás végző cég vezetője. Victoria Gordon szerint a szer bőrrák, agy – és nyakdaganat, mell – és prosztatarák esetében reménnyel kecsegtet.

Victoria Gordon
közlése szerint a szer úgy működik, mint egy detonátor a tumoron belül. Aktiválja a fehérvérsejteket, amelyek aztán felveszik a harcot a ráksejtekkel, és elpusztítják azokat. A cég hat éve foglalkozik a szer kifejlesztésével a különleges, és állítólag csak az ausztrál esőerdőben termő növény magjából. “A világ esőerdői lenyűgöző biológiai források, amelyeket védeni és folyamatosan gondozni kell a jövő érdekében, mivel rengeteg olyan növény élőhelyei ezek az erdők, amelyek új gyógyszerek alapanyagai lehetnek. De abból a szempontból fontos a védelem, hogy bolygónk élővilágának több mint a fele ott él.”- közölte Victoria Gordon.

– Független Hírügynökség –