Új helyen, korszerűen…

Új helyen a pedagógiai intézet is
Új helyen a pedagógiai intézet is
Új, a kor uniós követelményeinek is megfelelően kialakított épületbe – szolgáltatóközpontba – költöztette a megyei önkormányzat három intézményét – a pedagógiai szakszolgálatot, a közművelődési intézetet és a sportigazgatóságot. &nbspvideo

A 220 millió forintos beruházással felújított volt TelekiTehetséggondozó Kollégium épületben – természetszerűleg – a mozgásérültek számára segítséget jelentő lift is található, informatikai hálózatát pedig az ország más részében is megírigyelhetnék.  

Közös gondolkodás 

Az épület bemutatásakor Kormos Dénes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy eleve úgy képzelték el az intézmények későbbi működését, hogy azok alkalmasak legyenek regionális szolgáltatás ellátásra is. Bordás István a közművelődési intézet igazgatója azt emelte ki, hogy a közös infrastruktúra a szakmákon átívelő gondolkodást és cselekvést is lehetővé teszi. Sarka Ferenc, a pedagógiai szakszolgálat igazgatója a korszerű gyógypedagógiai, logopédiai laboratóriumokat emelte ki.

Kérdésünkre Kormos Dénes elmondta, hogy a felszabaduló két épületet – a volt diósgyőri tanácsházat és a Széchenyi utcai ingatlant – pályázat útjáűb értékesítik, az eladásból származó pénz a megyei önkormányzat idei költségvetését gazdagítja.

Sz.B.