Izrael sem jelentett akadályt

Batai János csapatvezető ismét jó hírekkel szolgált Kínából, ahol a Vasvári gimnázium lány röplabdacsapata vesz részt a középiskolai világbajnokságon.

Ismét jó hírekkel tudok szolgálni, megvertük Izraelt! Ami az itteni körülményeket illeti, röviden csak annyit, hogy olyan érzésem van, mintha visszamentünk volna az időben úgy negyven évet, a régi szocialista Magyarországra.

Mindenhol katona, rendőr, esküszöm, hogy néha az az érzésem, hogy tobb a “szerv”, mint a játékos… Ma például nem mehettünk el egyedül egy boltba vásárolni, egy helyi szervező, illetve egy civil (gondolom valami pártember) kísert el bennünket. Mondom: hihetetlen…

Az izraeli akadaly is kipipalva!

Vasvári Pál Gimnazium-Izrael 2:1 (25, -17, 10)
Vasvári: Erdős, Janetka, Jeszenszki, Török, Rutkovszki, Dávida. Csere: Petróczy (liberó). Edző: Balázs István.
1. jatszma: 4:1, 6:8, 14:18, 20:23. 2. jatszma: 0:5, 6:11, 13:19, 16:22. 3. jatszma: 4:4, 7:8, 11:8, 13:9.
A Nagy Noémi sérülése miatt megváltozott felállással kezdő Vasvári magához ragadta a kezdeményezést, és rögtön három pontos előnyre tett szertmajd nagy csatában 27:25-re nyerték ezt a nagyon fontos játszmát.

A második játékrész elúszott 25:17-re. Következett a “gyors halál”, amely során a nyíregyházi lányok elővették az utolsó tartalékokat is, és egymást segítve, szinte belehajszolták egymást a győzelembe.
A merkőzés krónikájához tartozik, hogy a külföldi szakemberek szerint is ez a találkozó volt a középiskolás világbajnokság egyik legjobb meccse…

Ezzel a győzelmével a Vasvári legrosszabb esetben is csoportharmadik, ami már a legjobb tizenhat közé jutást jelenti. Kedden délelőtt előbb a házigazda Kína lesz az ellenfél, majd délután a lengyelek várnak a mieinkre.
– Batai János –