Izrael nem hagy fel a célzott támadásokkal

Izrael kedden bejelentette: tovább folytatja a célzott támadásokat a Gáza-övezetben lévő palesztin fegyverraktárak illetve szélsőséges vezetők ellen.

Mindezt annak ellenére, hogy a palesztin szervezetek többsége megerősítette: beszüntetik az Izrael elleni rakétatámadásokat Gázából.

Saul Mofaz, izraeli védelmi miniszter úgy fogalmazott, hogy “ha nem hagynak minket békén, akkor mi sem hagyjuk békén a terrorista szervezeteket”. Azzal fenyegetőzött, hogy újabb szélsőséges palesztin vezetőket fognak megölni.

A Hamász nevű radikális palesztin szervezet közben bemutatott egy 11 másodperces videót egy zsidó férfiről, akit állítólag Ciszjordániában raboltak el. A felvételen a bekötött szemű Szaszon Nuriel azt kéri az izraeli hatóságoktól, hogy engedjenek el palesztin foglyokat. A Hamász közlése szerint a férfit ezután megölték.

A Palesztin Hatóság belügyminisztere pedig kedd este bejelentette, hogy csütörtöktől megtiltják minden palesztinnak a fegyverviselést nyilvános helyen, a Gáza-övezet egész területén.