Összefoglaló

2019.10.15. 08:53

Leszakadt faág torlaszolt el egy debreceni utcát

Megyehatáron innen és túl is akadt dolga hétfőn a hajdú-bihari tűzoltóknak. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Hétfő délelőtt Hosszúpályiban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában ötszáz négyzetméteren égett a száraz avar. A tűz egy lakatlan házat és annak kertjét veszélyeztette. A létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat – tudatta közleményben a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fél hektáron égett a kukoricatarló Bojton, a Bocskai utca végében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak a tűzhöz, majd egy vízsugárral megfékezték azt.

Tegnap délben kérték a tűzoltók segítségét a debreceni kórházban. Egy fiatal fiú ujjára rászorult egy gyűrű, amelyet az ott dolgozók nem tudtak egyszerűen levenni. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal óvatosan levágták a gyűrűt, így ő sértetlenül távozhatott a kórházból.

Nyírmihálydiban, a József Attila utcában akácerdő aljnövényzete égett nyolcszáz négyzetméteren. A szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek kéziszerszámokkal és vízsugárral avatkoztak be.

Nádas és gaz lángolt ezer négyzetméteren Földesen, a Haladás utcában tegnap délután. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Száraz gaz égett Hajdúnánás külterületén, az M3-as autópálya közelében is. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, és egy vízsugárral megfékezték a lángokat.

Késő este Debrecenben, a Táncsics Mihály utcában egy nagyméretű fa egyik ága lehasadt, és teljesen lezárta az utat. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában