Helyi közélet

2014.05.20. 17:08

Hosszú börtönévek a szerelemért késelőnek

Debrecen, Püspökladány - Gyilkosságba torkollt két püspökladányi fiatal közötti facebookos üzengetés.

Debrecen, Püspökladány - Gyilkosságba torkollt két püspökladányi fiatal közötti facebookos üzengetés.Emberölés miatt nyolc év hat hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Törvényszék B. Pétert, aki egy lány, és annak fotója alá írt komment miatt különbözött össze az áldozattal a legnagyobb közösségi oldalon 2012-ben. Vitájuk odáig fajult, hogy a vádlott egy pillangókéssel kioltotta az áldozat életét.

A bíró az ítélet indoklásakor azt mondta, a cselekmény minősítése azért nem lehet halált okozó testi sértés, mert a vádlottnak tisztában kellett lennie azzal, hogy a hét centiméteres pengéjű késsel az áldozat halálát okozhatja. Ezt támasztja alá – magyarázta –, hogy a halált okozó szúrás célzott és irányzott volt, s a büntetőtanácsnak figyelembe kellett vennie, hogy a szúrások az áldozat hasát és mellkasát érték.

Enyhítő körülményként értékelte viszont a bíróság, hogy a vádlott beismerő vallomást tett, és az eljárás ideje alatt végig együttműködő volt. Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosbítás, míg a vádlott és védője pedig a cselekmény minősítése és a kiszabott büntetés miatt jelentett be fellebbezést. B. Péter előzetes letartóztatásban marad.

HBN


Debrecen, Püspökladány - Emberölés bűntette miatt 8 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a fiút, aki az ismert közösségi oldalon kirobbant konfliktus után szúrt halálra egy másik helyi fiatalt 2012. október 31-én Püspökladányban. A bíróság a fiatalkorú B. Pétert 8 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta, valamint kötelezte az 526 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában