Izgalmas véghajrán túl

A megyei bajnokságban szereplő csapatok
A megyei bajnokságban szereplő csapatok - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Sok meglepetést tartogatott a női röplabdások pontvadászata egész szezonban.

A közelmúltban véget ért a Szi-Zo Megyei Női Röplabda Bajnokság, az utolsó, negyedik fordulót a Napraforgó Waldorf általános iskolában rendezték meg. Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, a hölgyeknél a bajnokság úgy zajlott, hogy mind a négy résztvevő rendezett egy tornát, amelynek keretében mindenki mindenkivel játszott, így fordulónként hat mérkőzésre került sor.

Az első két fordulóban az OEC tetemes előnyre tett szert, a Balmazújváros üldözte az éllovast, a harmadik és a negyedik helyekért pedig a hajdúszoboszlói Dominó DSE és az NB II-es junior és felnőtt játékosait nem szerepeltető Eötvös DSE csatázott.

Nem várt fordulatok

A harmadik fordulóban aztán egymást érték a meglepetések, több mérkőzés csak a döntő játszmában dőlt el. Az éllovas OEC csapatát legyőzte a második Balmazújváros. A második Balmazújvárost megverte az addigi harmadik Eötvös DSE, utóbbi ellen pedig győzött az addigi negyedik hajdúszoboszlói Dominó DSE.

Az utolsó forduló első két mérkőzésén az OEC az Eötvös ellen, a Balmazújváros pedig a Dominó DSE ellen diadalmaskodott, így az arany és ezüstérmek sorsa már eldőlt. A két legfiatalabb együttes, a Dominó DSE és az Eötvös DSE mérkőzése a debreceniek győzelmét hozta, így ismét a megyeszékhely fiataljai álltak a képzeletbeli dobogó harmadik helyén. Azonban a már bajnok OEC ellen egy rendkívül izgalmas összecsapáson győztek a hajdúszo­boszlóiak, így visszafoglalták a bronzérmes pozíciót. Az utolsó találkozó, az Eötvös DSE – Balmazújváros is csak a döntő játszmában dőlt el a debreceni diákok javára, így kiélezett véghajrá után ők vehették át a bronzérmet.

Részletes eredmények és a sorsolások – több más információ mellett – a http://hajduvolley.fw.hu honlapon találhatók.

HBNSporthírek