Izgalmas meccsen maradtak alul

Akt.:
Izgalmas meccsen maradtak alul
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Lengyelország kettő ponttal múlta felül a mieinket, így nem jött össze Horváth Kristóféknak a második pozíció.

Az „A” jelű hatos második helyének reményében lépett pályára a magyar válogatott Lengyelország ellen kora délután. Szarvas Gábor csapata két-két győzelemmel és vereséggel zárta az U18-as vb első négy fordulóját, míg a lengyelek 75 százalékos (3 gy, 1v) mutatóval várták a csoportkör zárását.

Nem indult jól hazai szempontból az összecsapás, hiszen a rivális 3-0-val nyitott, a mieink első kosarát az ismét ponterősnek bizonyuló Horváth Kristóf szerezte, aki egy duplával vétette észre magát. Először Durázi révén ragadta magához a vezetést Magyarország, ekkor 5-4 állt az eredményjelzőn. A lengyel játékosok bátran és eredményesen vállalkoztak kívülről, aminek köszönhetően már öttel is mentek (11-16). A házigazda nem roppant össze, a szoros végjáték utolsó mozzanata Boros Márk eredményes akciója volt, amellyel döntetlenre mentette a találkozót, így jöhetett a ráadás. A hosszabbításban a piros mezes vendégek két egypontossal alakították ki a 21-19-es végeredményt.

– Azon múlott a vereségünk, hogy fejben és fizikálisan is elfáradtunk, míg a lengyelek jobban bírták a terhelést. A lehetséges ellenfelünk a nyolcaddöntőben USA, Argentína, vagy Spanyolország lesz, mindhárom gárda papíron erősebb nálunk, de egy meccsen bármi megtörténhet – összegzett a Naplónak Boros Márk.

HBN-BÁ


A csoport

Magyarország-Lengyelország 19-21 (hosszabbítás után)

Magyarország: Horváth 14, Boros 3, Durázi 2
Lengyelország: Gruszczynski 13, Ryzek 5, Kurpisz 3