Izgalmas meccsekkel kezdődött a megyei férfi röpibajnokság

Izgalmas meccsekkel kezdődött a megyei férfi röpibajnokság
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A hölgyek után a férfiak is elkezdték a megyei röplabdabajnokságot. A tavalyihoz hasonlóan ismét négy csapat nevezett és ismét torna rendszerben szervezik a versenyt, de ezúttal hat forduló dönt a végső helyezésekről.

Az első versenynapot vasárnap rendezték a Szent József Gimnáziumban. Már a nyitófordulóban izgalmas mérkőzésekre került sor, két összecsapáson döntő játszmára is sor került.

A tavaly bravúrosan szereplő Ebes ezúttal mindhárom találkozón vereséget szenvedett, igaz a Berettyóújfalu ellen csak a rövidített szettben.

A forduló érdekessége az volt, hogy a másik három csapat körbeverte egymást. Először a Berettyóújfalu két nagyon szoros játszmában győzött az Eötvös DSE ellen, majd az Eötvös DSE nyert a rövidítésben a házigazda, HRSE ellen, végül a HRSE diadalmaskodott a Berettyóújfaluval szemben.

Így az első forduló után három csapat áll azonos pontszámmal. Jobb játszmaarányának köszönhetően a HRSE jelenleg az első. A második és harmadik helyezettek játszmaaránya is azonos, közöttük az összesített pontarány dönt jelenleg az Eötvös DSE javára a harmadik Berettyóújfaluval szemben.

A revansokra hamarosan lesz lehetőség, mert 2017. december 17-én Berettyóújfaluban kerül sor a második fordulóra.

Részletes eredmények és a sorsolások – több más információ mellett – a http://hajduvolley.fw.hu honlapon találhatók.

– Szombathy András –
hirdetés