Ízek eldorádója és lovasnap

A fogathajtó verseny sok érdeklődőt vonzott
A fogathajtó verseny sok érdeklődőt vonzott - © Fotó: Magánarchívum
Komádi – Szép, napos időben zajlott Komádiban a X. Körösmenti Hagyományőrző Lovasnap és Bihari Ízek Találkozója.

Délelőtt a fogatok ünnepélyes bevonulását követően Tóth Ferenc, Komádi polgármestere és Nagyné Czakó Csilla megnyitotta a rendezvényt, majd kezdetét vette a póni- és kettes fogatok akadályhajtásának 1. fordulója.

Később a csikós lovasok, majd a gyermek pónifogathajtók tartottak lenyűgöző bemutatót. Eközben a nagyszínpadon a Csökmői Fúvószenekar, majd a helyi és környékbeli kulturális csoportok és a mezőtelegdi Pacsirták Néptánccsoport színvonalas fellépéseit élvezhette a nagyszámú közönség.

Az eseményen a Magyar Vöröskereszt ingyenes vércukor-és vérnyomásméréssel várta az érdeklődőket, melyet nagy látogatottság övezett. Délután sor került a fogathajtó verseny 2. fordulójára. A Lovasnap keretein belül megrendezték a Bihari Ízek Találkozóját, ahol helyi és környékbeli kiállítók hagyományos és ízletes ételeit és italait tekinthették és kóstolhatták meg a látogatók.

A délelőtti és délutáni programokat egyaránt nagy érdeklődés övezte. 18 órától látványos karusszelhajtást tekinthettek meg a nézők, majd malac- és kecskefogó verseny várta a 12 év alatti gyermekeket.

A programok tombolasorsolással folytatódtak, melynek egy csikó volt fődíja. Este 7 órától hatalmas érdeklődés mellett fellépett Radics Gigi és Király Viktor. Bemutatkozott az Új Lovas Színház a Sors útjai című színvonalas előadásukkal, amely rengeteg nézőt vonzott az esti órákban. A nap zárásaként pedig Orsi és Csocsesz biztosította a jó hangulatot, amelyen a közönség nagy része is táncra perdült.

HBN–Rozsik Rita