Ivott a 42-esen hajtó teherautósofőr, közben a tartályából folyt a gázolaj

Ivott a 42-esen hajtó teherautósofőr, közben a tartályából folyt a gázolaj
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a 42-es és 47-es számú főutakon ellenőrizték a járművezetőket. Egy sofőrnél pozitív értéket jelzett az alkoholszonda, ellene büntetőeljárás indult.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a Létavértesi és a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség rendőreivel közösen 2017. március 2-án közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak a 42-es és a 47-es számú főutakon, amelynek célja a szabályszegések visszaszorítása és a közlekedési balesetek megelőzése volt. A rendőrök 12 esetben tettek szabálysértési feljelentést szabálytalan előzés, a világítási szabályok be nem tartása és más jogsértések miatt.

A járőrök a 42-es számú főúton megállítottak egy teherautót, mert a vezető nem használt tompított világítást, valamint a jármű üzemanyagtartályából folyt a gázolaj, amely miatt csúszóssá vált az úttest.

ta2

Fotó: police.hu

A gépjárművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek ellene, továbbá vezetői engedélyét elvették. A világítás elmulasztása és a jármű nem megfelelő műszaki állapota miatt szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök, valamint a közútkezelőnél intézkedtek az olajszennyeződés eltávolításáról.

Hajdú-Bihar megye útjain a fokozott rendőri ellenőrzések a jövőben is folytatódnak a közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –