Ittasan ültek autóba, nem kellett volna

Debrecen – A debreceni rendőrök két férfival szemben is bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint november 25-én 2 óra 40 perckor a rendőrök Debrecenben, az Egyetem téren megállítottak egy gépkocsit és igazoltatták a sofőrt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. Az járőrök még a helyszínen elvették a 27 éves badacsonytomaji lakos vezetői engedélyét, majd további mintavétel céljából előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták F. Zsoltot, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a debreceni rendőrök a napokban befejezték és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbították az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a nyomozás is, amelyet szintén a debreceni rendőrök folytattak egy helyi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A járőrök 2015. december 5-én 20 óra 45 perckor megállítottak egy Kurta utcán közlekedő személygépkocsit és igazoltatták a sofőrt, aki a helyszínen elmondta, hogy a vezetés előtt alkoholt ivott, és most éppen hazafelé tart. A 75 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a rendőrök a vezetői engedélyét elvették, és őt további mintavétel céljából előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták H. Sándort, aki beismerő vallomást tett. A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –