Ittasan ültek a volán mögé

Akt.:
Ittasan ültek a volán mögé
© Illusztráció: Getty Images
Hajdú-Bihar – A hajdúhadházi rendőrök két férfival szemben is bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint 2015. június 21-én 3 óra 43 perckor Nyíradony-Aradványpusztán közlekedett egy személygépkocsi, amit a rendőrök megállítottak és igazoltatták a sofőrt. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A 26 éves gépjárművezető adatainak leellenőrzését követően a rendőrök megállapították, hogy a férfit a Nyírbátori Járásbíróság a járművezetéstől eltiltotta. A balkányi lakostól a járőrök a vezetői engedélyét bevonták és őt további mintavételre a Nyíradonyi Rendőrőrsre előállították. A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták Cs. Jánost, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A terhelttel szemben a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a büntetőügy is, amelyet szintén a hajdúhadházi rendőrök folytattak egy hajdúsámsoni lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
Hajdúsámson, Rákóczi úton közlekedett egy személygépkocsi 2015. május 10-én 2 óra 43 perckor a Szegfű utca felől a 471-es számú főút irányába, amikor gépjármű az úttestről a menetirány szerinti bal oldali árokba lehaladt, ahol nekiütközött egy az árkot áthidaló betonbejárónak. Az ütközéstől a jármű megpördült, majd egy az út jobb szélén lévő fának csapódott. A balesetet követően a mentőszolgálat munkatársai a 30 éves sofőrt – aki egyedül utazott a járműben – kórházba vitték. A helyi lakostól az egészségügyi intézményben vett vér-és vizeletminta pozitív értéket mutatott, amelyet az igazságügyi vegyész szakértői vizsgálat is alátámasztott. A rendőrök a 30 éves férfi vezetői engedélyét bevonták, majd később gyanúsítottként kihallgatták. H. Zoltán a bűncselekmény elkövetését elismerte. A nyomozóhatóság az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –