Ittasan jött az országba

Akt.:
Ittasan jött az országba
Az ártándi határátkelőhelyen igazoltatták azt a román férfit a rendőrök, akinél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott.


A nyomozás adatai szerint 2014. április 20-án 15 óra 42 perckor egy román állampolgár az általa vezetett tehergépkocsival közlekedett a 42. számú főúton Románia irányából, majd az ártándi közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkezett az ország területére.

A rendőrök a sofőrt igazoltatták, valamint alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, amely pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások a 47 éves férfit további mintavétel céljából előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra és vezetői engedélyét a helyszínen bevonták. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a sofőrt, valamint szakértőt rendeltek ki az eljárás során.

A külföldi férfi ellen a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság befejezte a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és az ügy iratait 2014. június 13-án vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság