Ittas volt a buszsofőr

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN archív
Hajdú-Bihar – A debreceni rendőrök két gyanúsítottal szemben is gyorsított eljárásban fejezték be a nyomozást. Mindkét férfinél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda.

Egy állampolgár arról tájékoztatta 2014. április 1-jén 5 óra 40 perc körüli időben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét, hogy egy buszon ül, mely Mikepércs felől Debrecen irányába közlekedik és a jármű sofőrjének a leheletén alkoholszagot érzett. A járőrök a bejelentést követően Debrecenben, az egyik buszmegállóban igazoltatták az autóbusz vezetőjét. A 44 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért őt az egyenruhások további mintavételre előállították a városi rendőrkapitányságra. A mikepércsi lakos vezetői engedélyét a rendőrök bevonták. A nyomozóknak K. Ferenc gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, melyet a későbbi szakértői vizsgálat is alátámasztott.

A Debreceni Rendőrkapitányság a terhelttel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a büntetőügy is, amelyet a debreceni rendőrök folytatattak egy mikepércsi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A járőrök 2014. április 13-án 1 óra 51 perc körüli időben, Debrecen határában, a 47. számú főúton igazoltatták az egyik arra közlekedő személygépkocsi sofőrjét. A 36 éves járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavételre a városi rendőrkapitányságra állították elő az egyenruhások. A rendőrök V. István vezetői engedélyét bevonták, majd gyanúsítottként kihallgatták, mely során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozóhatóság az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –