Ittas vezetőket állítottak elő a debreceni rendőrök

Ittas vezetőket állítottak elő a debreceni rendőrök
© Fotó: Police.hu
Debrecen, Hajdúsámson – Három férfi esetében pozitív értéket mutatott az alkoholszonda.

A járőrök 2019. április 8-án 9 óra 30 perc körül Hajdúsámsonban, a Debreceni úton állítottak meg egy gépkocsit. A rendőrök igazoltatták a sofőrt, akiről kiderült, hogy azért nem rendelkezik jogosítvánnyal, mert véglegesen eltiltották a járművezetéstől. A 44 éves férfival szemben az egyenruhások alkoholszondát is alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A hajdúsámsoni lakost előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra.

Még aznap 23 óra körül a Miklós utcán is ellenőrzés alá vontak egy autót és annak vezetőjét. A rendőrök igazoltatták az 59 éves sofőrt, és mivel pozitív értéket fújt az alkoholszondába, ezért további mintavétel céljából előállították a rendőrkapitányságra.

Pár órával később, 2 óra körül a járőrök Debrecenben, a Péterfia utcán figyelmesek lettek egy autóra, ami az úttest szélén várakozott, és nem használt világítást. A járművezető – ahogy meglátta a rendőröket – elindult a kocsival, azonban a lámpákat nem kapcsolta fel. Az egyenruhások a nyomába eredtek, és igazoltatták a 39 éves helyi férfit, akit végül előállítottak, mivel a légalkohol-mérés pozitív értéket mutatott – olvasható a Police.hu-n.

A rendőrkézre került gépkocsivezetőkkel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Debreceni Rendőrkapitányság.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki!

… hogy mindenki hazaérjen!