Ittas vezetésért felelnek a bíróság előtt

Ittas vezetésért felelnek a bíróság előtt
Debrecen – A debreceni rendőrök két férfival szemben is bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint 2015. június 26-án 13 óra 45 perckor Debrecen, Simonyi utcán közlekedett egy Skoda típusú személygépkocsi a Nagyerdei körút felől a Hadházi út irányába. A sofőr haladása során a járműje visszapillantó tükrével nekiütközött egy az út mellett parkoló taxi visszapillantó tükrének és megállás nélkül továbbhajtott. A taxi sofőrje az anyagi kárt okozó gépjármű után hajtott, amelyet az Andaházi és Komlóssy utcák kereszteződésénél megállított, az esetről pedig telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. A helyszínre érkező rendőrök igazoltatták a 42 éves sofőrt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A hortobágyi lakos vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették, majd további mintavétel céljából előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók később gyanúsítottként hallgatták ki G. Tibort, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését, amelyet a szakértői vizsgálat is alátámasztott.

A terhelttel szemben a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a napokban befejezte és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a nyomozás is, amelyet szintén a debreceni rendőrök folytattak egy hajdúhadházi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A járőrök 2015. július 1-jén 0 óra 30 perckor Debrecen, Hajnal utcán megállítottak egy személygépkocsit, mert szemmel láthatóan bizonytalan volt az úttartása és az útiránya is. A rendőrök ellenőrizték a 36 éves sofőr okmányait, valamint vele szemben szintén alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A járőrök még a helyszínen elvették a férfi vezetői engedélyét, majd további mintavétel érdekében előállították őt a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták V. Sándort, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A nyomozóhatóság az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés