Helyi közélet

2008.09.28. 08:00

Lakásbetörés-sorozat a Tócóskertben

<p>Debrecen – Tizenegy alkalommal fényes nappal, egyszer pedig éjszaka követett el betöréses lopást egy 29 éves tócóskerti férfi, jellemzően a Tócóskert földszinti lakásaiban. <A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/lakasbetores-sorozat/cn/haon-news-hbn_01-20080926-043415"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

Általában az ablakon át mászott be, alkalmanként a szúnyogháló kivágásával. A rendőrség a harmadik betörés után felfigyelt a sorozat-jellegre, s megerősített civil ruhás gyalogos és kerékpáros portyaszolgálatot működtetett az érintett környéken, de mindössze a tizenkettedik betörés után sikerül elfogniuk az elkövetőt, aki összesen több mint 3 millió forint értékben zsákmányolt készpénzt, ékszereket, műszaki cikkeket és egyéb tárgyakat a lakásokból. Ezek legtöbbjén rövid úton túl is adott.

Később felmerült, hogy más vagyon elleni bűncselekményben is részt vett, melyben társai is voltak. Egyikük kilétét már sikerült felfedni, s a rendőrség ezúton is kéri, hogy aki felismeri Dihen Krisztiánt, vagy bármit tud a feltételezett elkövető tartózkodási helyéről, az jelentkezzen a 107-es vagy 112-es segélyhívó számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában