Ittas sofőröktől vették el a jogsit Sámsonban és Debrecenben

Debrecen, Hajdúsámson – A debreceni rendőrök két férfival szemben bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást ittas vezetés megalapozott gyanúja miatt.

A járőrök január 10-én 14 óra 26 perckor igazoltatták egy gépkocsi vezetőjét Hajdúsámson, Epreskert utcában. A 49 éves sofőrrel szemben a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért a debreceni férfit további mintavétel céljából előállították a rendőrkapitányságra és a vezetői engedélyét elvették.

A rendőrök intézkedés alá vontak február 11-én 23 óra 35 perckor egy gépjárművezetőt Debrecenben, a Hunyadi János utcában. Az egyenruhások az igazoltatás során alkoholszondát alkalmaztak a 43 éves férfival szemben, amely pozitív értéket mutatott. A járőrök elvették az ebesi sofőr vezetői engedélyét, majd előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták a gépjárművezetőket, akik elismerték a bűncselekmény elkövetését. A velük szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozásokat a debreceni rendőrök a napokban befejezték és az ügyek iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbították a járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –