Ittas sofőrök buktak meg, a jogsijuk bánta

Hajdú-Bihar – A berettyóújfalui és a hajdúszoboszlói rendőrök két férfival szemben is bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Létavértes Közúti Határátkelőhelyen 2016. január 24-én 8 óra 15 perckor tehergépkocsijával belépésre jelentkezett egy román állampolgár. A rendőrök ellenőrizték a sofőr úti okmányait, valamint vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A járőrök további mintavétel céljából az 56 éves férfit a Létavértesi Rendőrőrsre előállították, vezetői engedélyét pedig elvették. A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták a férfit, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.
A férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a berettyóújfalui rendőrök a napokban befejezték és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbították az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a nyomozás is, amelyet a hajdúszoboszlói rendőrök folytattak egy 51 éves férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A járőrök 2016. január 7-én 1 órakor a 4-es számú főúton, Ebes közelében megállítottak egy személygépkocsit és igazoltatták a sofőrt, akiről megállapították, hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott. Az 51 éves hajdúszoboszlói lakossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavétel céljából előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra. A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták Cs. Istvánt, akitől a vezetői engedélyét elvették. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –