Ittas motorost fogtak Hajdúsámsonban

Hajdúsámson – Hajdúsámsonban egy segédmotor kerékpár sofőrje ittasan, engedély és bukósisak nélkül szállította utasát. A rendőrök elfogták és bíróság elé állítást javasolnak vele szemben.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2014. június 22-én 12 óra körüli időben, Hajdúsámsonban láttak el szolgálatot, amikor a Rákóczi utcán észrevettek egy segédmotor kerékpárt, amellyel ketten bukósisak nélkül közlekedtek.

A rendőrök megállították a járművet és intézkedés alá vonták a két férfit. Az igazoltatás során az egyenruhások megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, valamint a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A járőrök a tamáspusztai lakost további mintavétel céljából előállították a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra. A rendőrök a 40 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, az elkövetett szabálysértések miatt pedig feljelentést tettek ellene. A szabálysértő utassal szemben az egyenruhások helyszíni bírságot szabtak ki.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a terhelttel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügy iratait a napokban bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –