Itt nem szépülhetnek az emlékek

Itt nem szépülhetnek az emlékek
A hajdú-bihari labdarúgó megye I-es gárdák már készülődnek a tavaszi szezonra, minden gondulatuk a körül forog, hogyan érhetnék el a lehető legjobb helyezést az idény végén.

Az új taktikák, igazolások, munkamenet kidolgozása közepette kereste meg a Napló a Nyíradony, a DEAC és a Derecske vezetőségét. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan értékelik a csapatok a teljesítményüket, a helyezésüket, mi a véleményük a bajnokság színvonaláról, valamint a játékvezetők munkájáról.

Nyíradony

A nyíradonyi alakulat az ősz után a remek hatodik helyről várja a nyárelőt. – A pozíciónkkal meg vagyok elégedve, a csapatom a bajnokság elején még nem nyújtott kifogástalan teljesítményt, de aztán szerencsére talpra álltunk, és jól zártuk az őszt. A bajnokság nívójáról nem nagyon tudok nyilatkozni, mivel nemrég kerültem vissza a megye I-es forgatagba, de amennyit érzékeltem, az megfelelt – osztotta meg észrevételeit a Naplóval Takács Barna, az adonyi tréner, aki szerint a játékvezetők is hozzátartoznak a labdarúgáshoz. – Hibáznak ők is, ahogyan a játékosok is, de összességében szerintem jó munkát végeznek. Csapatunknál nem lesz nagy változás tavsszal, egy-két futballista mehet, illetve jöhet, de a keretünk marad – nyilatkozta Takács.

Derecske

A derecskei edző, Lénárt Gábor vegyes érzelmekkel gondolt vissza az őszre. – Azt kell, hogy mondjam, elégedett is voltam, meg nem is. A tizedik helyen végeztünk, pontszámban nem vagyunk annyira lemaradva a magasabb pozíciókban lévőktől. Érdekes volt, hogy csapatom az élmezőnyben elhelyezkedő klubokat meg tudta verni, az „alsóháziakkal” viszont sokszor meggyűlt a bajunk. A góllövéssel évek óta hadilábon állunk, ezen megpróbálunk javítani. Lesznek távozók, és igazolni is szeretnénk tavaszra, illetve a helyi fiatalokkal töltjük fel a keretet – vélekedett Lénárt. – Úgy gondolom, a bajnokság színvonala jónak mondható, a magasabb osztályokból érkezett játékosok színt visznek a megye I-be. A játékvezetők nehéz helyzetben vannak, hiszen azonnal kell döntést hozniuk egy-egy vitás esetben. Nekünk különösebben nem volt gondunk velük, elfogadjuk az ítéleteket – mondta a tréner.

DEAC

A debreceniek remek teljesítménnyel a tabella harmadik helyéről várják a tavaszt. – Nehezen kezdődött számunkra az ősz, az első két mérkőzésünket elveszítettük, de aztán összekapták magukat a fiúk, és egy tízmeccses nyerő széria következett, így tehát összességében meg vagyok elégedve a csapattal. A bajnokság, úgy érzem, mindenképp javult, van hat-hét olyan gárda, akik hasonló erőt képviselnek, illetve a feltételek is jobbak lettek, gondolok itt például a pályák minőségére – osztotta meg véleményét a Naplóval Katona Zoltán, a DEAC edzője, aki nem foglalkozik a játékvezetőkkel. – A tévedés benne van az ő tevékenységükben, de a mi játékunkban is, nem szoktuk a bírókat okolni – mondta Katona, akitől azt is megtudtuk, hogy a klub kerete minőségben és mennyiségben is javul a nyárelőre, köszönhető ez jórészt a négy új igazolásnak.

SzaDó