Itt nagyon értenek a honlapokhoz – Debrecen maradt a netkultúra fővárosa

Itt nagyon értenek a honlapokhoz – Debrecen maradt a netkultúra fővárosa
© Cat With Laptop
Debrecen – Két cívisvárosi cég által készített honlapok nyerték el a legtöbb díjat a 2015-ös esztendő Év Honlapja választáson.

A Kreatív Vonalak Kft. 10 kategóriában kapta meg a legjobb internetes oldalnak járó elismerést. A PW Studio Kft-nek az oktatás kategória minőségi díját ítélte oda a zsűri mely 280 weboldal közül választotta ki a győzteseket.

Mivel ismét Debrecenben fejlesztett honlapok kapták a legtöbb díjat, továbbra is itt marad az Év Internetes Kultúra Fővárosa vándordíj, mely 2012. óta van nálunk.

Az ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatón dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere arról beszélt, hogy csaknem 2 milliárd forintot szeretnének a közeljövőben „okos megoldásokra” költeni. A tervek között szerepel a köztéri kamerarendszer fejlesztése és az energetikai felújítások során különböző érzékelők beépítése. Szintén szó van olyan parkolási rendszer kialakításáról, amelyen keresztül azt lehetne látni hol, mennyi szabad parkolóhely található, valamint „intelligens” zöldhullámokat is létre kívánnak hozni – emelte ki a városvezető.

HBN-OCs

Címkék: ,