Itt most bármi előfordulhat

Itt most bármi előfordulhat
Az NB I A-s kosaras szezonnak okos módon visszafogott célkitűzéssel nekivágó, ám azóta erejét már többször is megmutató Kecskeméti KSE jön Debrecenbe február 5-én, pénteken, hogy 18 órától megmérkőzzön a DEKE alakulatával.

Ivkovics Sztojan fiai néznek szembe a nehézségei közepette is rendre egyre markánsabb produkcióval előrukkoló Fodor-legényekkel, akik hazai pályán bíznak a győzelemben.

Fodor Péter a szerda esti edzésen beszélt róla, hogy a keret akár egy-két napon belül is erősödhet, de az is benne van a pakliban, hogy ez továbbra is elhúzódik. Vannak kisebb sérülések (Cziczásnak például az Achilles-ina fáj), ám elvileg a teljes debreceni keret hadra fogható. A vendégek három jó erőt képviselő légióssal érkeznek, ám a magyar mag is említésre méltó: Bencze Zoltán, Dénes Gábor, Wittmann Krisztián és mások.

Igaz, a DEKÉ-nek is vannak fiatal tehetségei és rutinos emberei, őket kéne úgy összerakni erre a meccsre, hogy valóban legyen esély a sikerre. A minap az új szerzemény, az Amerikából hazatérő, majd Pécsen pár hónapot eltöltő, de mostantól a szezon végéig biztosan a szülővárosában, vagyis a DEKÉ-nél játszó ifjabb Boros Gábor arról beszélt, bár papíron jobbnak számít a bajnoki tabellán az 5. helyet elfoglaló Kecskemét, ez a DEKE akár újabb légiós nélkül is meg kell, hogy állja a helyét a bajnokságban. A mezőny-ember éppen ezért győzelmeket vár csapatától. Akár már most pénteken is.

A tapasztalt debreceniek mellett a fiatalokat az is feldobhatja, hogy Kaluha Csaba, Balogh András és ifjabb Kóthay László hétfőn és kedden az U20-as magyar válogatott 15 fős keretének összetartásán vett részt Szolnokon. Itt a neves edző, Zsoldos András irányításával tréningeztek. További foglalkozások után dönti el a szakember, kik kerülnek be a végleges keretbe, amellyel a nyáron, Ausztriában esedékes U20-as Európa-bajnokságnak neki vághat