“Itt mindig nehéz futballozni”

Akt.:
Sidibe a 91. percben kapott piros lapot
Sidibe a 91. percben kapott piros lapot - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen, Pécs – Küzdelem, test-test elleni harc és ütközések domináltak a PMFC-DVSC labdarúgó mérkőzésen.

– Egyáltalán nem volt szándékos a mozdulatom az ellenfél játékosa felé, nem akartam megrúgni Eke Uzomát. Pályafutásom alatt soha nem kaptam még rögtön piros lapot, nem az a fajta ember vagyok, aki csak úgy belerúg valakibe – reagált a kiállítására Ibrahima Sidibe, a Loki csatára a gól nélküli döntetlennel zárult PMFC-DVSC-TEVA NB I-es mérkőzés lefújása után. A meccsen a szenegáli támadót az ellenfél tizenhatosán belül történt szabálytalansága miatt Németh Ádám játékvezető a 91. percben leküldte a pályáról. De hogyan is történt az eset?

Bóditól kaptam egy indítást, lekezeltem a tizenhatos vonalán, majd kapura lőttem. A lövést blokkolták a védők, a labda Szakályhoz pattant, aki szintén lőtt. Egy hátvéd belelépett a labdába és az felém pattant, nem néztem, hogy jön-e valaki, csak a labdára és a lövésre koncentráltam. A kapáslövésem a labda helyett a védekező játékost találta el. Érzésem szerint maximum sárga lapot ért ez az összeütközés, hiszen részemről semmi szándékosság nem volt, hogy az ellenfelet rúgjam meg.


Ön szerint ki volt a DVSC legjobbja a Pécs ellen?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Rossz talaj

– A meccsen nekünk is kevés helyzetünk volt, de legalább volt. Mielőtt piros lapot kaptam, előttem is adódott gólszerzési lehetőség, ezt megelőzően pedig Szakály hagyta ki a mérkőzés helyzetét. A meccs végig nyitott volt, a küzdelem dominált inkább a pályán. Végig gondot okozott, hogy nem tudtuk birtokolni a labdát. Megszereztük az egy pontot, ami minimális cél volt a mérkőzés előtt – mondta Sidibe, aki szerint a Pécs ellen mindig nagyon nehéz játszaniuk. De nem csak nekik – utal a játékos a többi csapat Pécsett elért eredményére -, hanem másoknak is. A csatár véleménye az, hogy a pálya közel sem ideális talajú, amelyen nehéz lekezelni a labdát. Aztán beszélt a pécsiek játékstílusáról: egy folyton védekező csapatról van szó, akik leginkább kontrákból igyekszik gólt szerezni. Emellett foggal-körömmel harcolnak a labdáért, nagyon sokat ütköznek. – Próbáltunk hosszú labdákkal operálni, ám a labdakezelés ilyen pályán egyszerűen nem ment.

HBN


A tények

OTP Bank Liga, 22. fordulóPécsi MFC – DVSC-TEVA 0-0

Pécs, 1009 néző. Vezette: Németh (Lémon, Viszokai)

PMFC: Polekszics – Pauljevics, Balogh B., Causic, Uzoma (Tadejevic 92.) – Rácz (Kővári 80.), Márkvárt, Horváth (Fröhlich 72.), Weitzer, Szatmári – Makriev

DVSC: Novakovics – Jovanovic, Mészáros, Brkovics, Korhut – Mihelic, Varga, Bouadla (Bódi 76.), Szakály – Sidibe, Tisza (Kulcsár 46.)

Sárga lap: Tisza (7.), Bouadla (15.), Mihelic (67., 70.), ill. Márkvárt (64.)

Piros lap: Mihelic (70.), Sidibe (91.)


Igazságos pontosztozkodás Pécsen
Debrecen, Pécs – Küzdelmes, mindkét csapat részéről rengeteg hibával tarkított mérkőzésen 0:0-s döntetlent ért el a DVSC-TEVA a Pécs otthonában a szombat délután lejátszott bajnoki találkozón.


Pécs vs. DVSC-TEVA – Edzői nyilatkozatok
Debrecen, Pécs – A Pécs vs. DVSC-TEVA (0-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Robert Jarni és Kondás Elemér értékelte a látottakat.


HAON-ÉLŐ – Pécs vs. DVSC-TEVA 0-0
Debrecen, Pécs – A labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában a DVSC-TEVA a Pécs csapatához látogatott szombaton 16:00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.

hirdetés