Itt már az elsősöket is figyelik a cégek

Akt.:
Itt már az elsősöket is figyelik a cégek
Debrecen – Naprakész tudásanyag, korszerű hallgatói és kutatói laboratóriumok, intenzív ipari kapcsolatok, biztos elhelyezkedés – erre számíthatnak az Informatikai Kar leendő hallgatói.

Programtervezés, rendszertervezés, hálózatüzemeltetés, robotika, képfeldolgozás, webdizájn – az ipartól a gazdaságig, a szoftverfejlesztéstől a képi megjelenés tervezéséig a legkülönbözőbb érdeklődésű diákokat várja képzéseire a Debreceni Egyetem Informatikai Kara.

– Ma már életünk szinte minden területén jelen van az informatika az ipartól a közigazgatáson át az orvostudományig, így azoknak a diákoknak is jó karrierlehetőségeket kínálunk, akiket a napi rutinra épülő munkák érdekelnek, és azoknak is, akiket az innovatív, nap mint nap új kihívást jelentő feladatok vonzanak – magyarázza Mihálydeák Tamás, a kar dékánja.

info2_

Három informatikai (programtervező informatikus, mérnökinformatikus és gazdasági informatikus) képzés mellett, informatika tanári, valamint egy társadalomtudományi (informatikus könyvtáros) szakra várják a jelentkezőket, akik a Kassai úti campuson, modern környezetben sajátíthatják el a tudásanyagot. A képzésbe a régió informatikai vállalatainak szakemberei is bekapcsolódnak.

– Tíz-tizenöt céggel van intenzív kapcsolatunk, többen kurzusokat is szerveznek, ráadásul van köztük olyan, amelyiket vállalati környezetben, saját laborjában tart a cég, illetve vannak olyan órák is, amelyet több külső partner közösen ad, ilyen például a szoftvertesztelés – sorolja a dékán.

Az oktatáson túl a kar rendezvényeiből is kiveszik részüket az ipari partnerek. Állandó résztvevői az informatikai szakmai napoknak, ahol előadásokat tartanak, próbainterjúkat szerveznek. Ezekre az interjúkra már az első éveseket is várják.

– Manapság a vállalati ösztöndíjak és gyakornoki programok révén jóval korábban kapcsolatba kerülnek a hallgatók a munkaerő-piaci szereplőkkel. Egy részüket már elsősként kiválasztják a próbainterjúk során, sok esetben ösztöndíjjal is támogatják, de mire végeznek, szinte már mindenkinek van állása – hangsúlyozza Mihálydeák Tamás.

info3_

A tudomány iránt érdeklődő fiatalok is megtalálhatják számításukat, tanulmányaik során a hallgatók tíz korszerű laboratóriumot, köztük a speciálisan felszerelt mérnökinformatikai, grafikai és képfeldolgozási, illetve szoftvertesztelői labort használhatnak. A kar kutatási programjait az informatikai inkubátorházban kialakított nyolc kutatás-fejlesztési labor is szolgálja, melyekben többek között olyan témákkal foglalkoznak az ifjú tudósok, mint a 3D-s képfeldolgozás, adatbányászat, BigData, IoT, e-sport és a mesterséges intelligencia, valamint a smart megoldások.

Az önálló témák mellett az egyetem más karaival közösen is végeznek kutatásokat, így az orvostudomány területén különböző diagnosztikai eszközök fejlesztésében, orvosi képfeldolgozásban, a Fogorvostudományi Karral a digitális fogászat területén, míg földtudományi szakemberekkel az időjárási adatok feldolgozásában és elemzésében működnek együtt.

– unideb.hu –Tapasztalatot kapnak a diploma mellé a TTK-sok

Duális Képzési Információs Napot tartott a továbbtanulás előtt álló középiskolásoknak a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara a duális képzések népszerűsítésére.


Hajrájában az egyetemi felvételi: új szakok is indulnak ősztől

Sokan kivárnak a felsőoktatási intézménybe történő jelentkezésükkel, csak az utolsó pillanatban adják azt be – számolt be a Debreceni Egyetem tapasztalatairól dr. Bartha Elek oktatási rektorhelyettes keddi sajtótájékoztatóján, hozzátéve, valóban meg kell a döntést fontolni, hiszen életre szóló lehet. A február 15-ei határidőig az intézmény 14 kara számos szakjára, köztük 10 új képzésre lehet


Példaértékű gyógyszerészképzés a Debreceni Egyetemen

A legújabb biotechnológiai úton előállított gyógyszereket is megismerhetik azok a gyógyszerész szakos hallgatók, akik szeptembertől a Debreceni Egyetemen tanulnak. A piacképes diplomával akár toxikológusként is el lehet helyezkedni.
hirdetés