Itt kapható, ami az ünnepi asztalra való

Itt kapható, ami az ünnepi asztalra való
A húsvéti asztalról nem hiányozhat a sonka, s hogy mindenki az ízlésének legmegfelelőbbet találja meg, ahhoz teljes körű kínálattal áll rendelkezésre a vonyarcvashegyi Szabadics Húsáruház.

A látvány gusztusos, s még­inkább étvágyhozó, amint az üzlet tulajdonosa a házi készítés módjáról is beszél:
– Ezekben a són kívül semmiféle tartósítószer, színezék nincsen – mondja Szabadics László. – Hagyományos eljárással történik az érlelés, ami ugyan időigényes, de már túl vagyunk a pácoláson, a füstölésen, készen van az áru.
A sódarok közt válogatva méretre is megtalálni az igény szerintit: a daraboltak közt 2-3 kilogrammosak vannak, a szívsonkák súlya 5-6 kilogramm körüli. Hasonló módon házi készítésű füstölt csülök, csontnélküli füstölt tarja, az ugyancsak házi füstölt kenyérszalonna is garmadában áll a pulton. De megtaláljuk a gyorsérlelésű kötözött sonkát is, az ilyen eljárással készült darabolt parasztsonkát.
– Március 28-tól lesz nálunk frissen vágott bárány és birkahús – említette még az ünnepi alkalmi választékról Szabadics László, hozzátéve: – Ha az időjárás engedi, a húsvét előtti héten megnyitjuk a külső zöldséges pavilonunkat, ezzel is segítve az ünnepre való bevásárlást. Az állandóan kapható termékeinkből, így a csirke-, sertés-, marhahúsokból a szokásosnál nagyobb mennyiséggel készülünk az ünnepekre. Húsvétra már több szezonális vendéglátóhely kinyit, az ő konyháik ellátására is felkészültünk.
A vásárlók dolgát a bőség és a minőség mellett technikai szolgáltatásaival is megkönnyíti a Szabadics Húsáruház. Van lehetőség bankkártyás fizetésre, elfogadnak Erzsébet utalványt. A családi vállalkozás nagypéntek ünnepén is kiszolgálja vevőit, e napon 7-14 óra között tartanak nyitva. Munkájuk megtestesítője a jókívánságuknak: Kellemes ünnepeket!
INFOBOX
Szabadics Húsáruház
Vonyarcvashegy, Fő út 62/1.
Tel: 83/348-072
30/720-3820
Nyitva:
kedd, szerda: 7 – 14 óra
csütörtök, péntek: 7 – 17 óra
szombat: 7 -12 óra.
nagypénteken: 7 – 14 óra