Itt egy faág, ott egy baleset – Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől

Hajdú-Bihar – Egy közúti baleset és több helyen is a leszakadó faágak dolgoztatták meg a megye tűzoltóit a szerdai nap folyamán.

Lehasadt és a gyalogosforgalmat veszélyeztette egy nagyméretű faág tegnap reggel Debrecenben, a Homok utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétrán keresztül, motoros láncfűrész segítségével vágták le a veszélyes ágat. A kora délutáni órákban ismét a veszélyes ágak miatt riasztották a debreceni tűzoltókat. Ekkor Debrecen külterületén, a Hajdúbagos felé vezető út mentén tört le több nagyméretű fa ága, amik a közúti forgalmat veszélyeztették. A tűzoltók itt is motoros láncfűrésszel távolították el az ágakat.

Személygépkocsi és teherautó ütközött össze tegnap délután a Debrecent Hajdúszováttal összekötő úton. A megyeszékhely közelében történt balesethez a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszültségmentesítették a járműveket, majd átvizsgálták azok üzemanyagrendszereit, szivárgást azonban egyiknél sem tapasztaltak. Az eset során személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt félpályán haladhatott a forgalom.

– Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés