Itt az Avas szálló és a Búza tér

Révbe ér a volt Avas szálló (ügye)? „Megszületik” a befektető a Búza téri piac átalakítására? Mindkét témát zárt ülésen tárgyalja a miskolci közgyűlés csütörtökön.

A volt Avas szállóról – amint azt minap is írtuk – kötetnyi cikk született már eddig is.

E cikkek az elmúlt héten is szaporodtak, amikor megszólalt lapunkban Bernáth Attila, a MIK Rt. igazgató-helyettese és Móricz Tibor, a Multicasa-Consulting Kft. ügyvezetője. Mindketten jó hírekkel szolgáltak. Nem megkérdőjelezni optimizmusuk jogosságát. Ellenkezőleg. Minden miskolcival – továbbá idelátogatóval – együtt várjuk, hogy végre „sínre kerüljön” az Avas szálló. 

A piac 

A zárt ülésen természetesen szó lesz majd a megkötendő szerződés garanaciáiról, arról, hogy mi a biztosíték arra: valóban idejében elkezdődik a szállodaépítés, valóban van befektető (pénz). Aligha felelőtlen találgatás a részünkről – már csak azért sem, mert több, megkérdezett képviselő megerősítette –, hogy kíváncsiak rá: nem okoz-e gondot az épületen levő jelzálog.

A Búza tér átalakításának ügye már szerepelt a közgyűlés ülésének napirendjén, a város pályázatot hirdetett meg, befektetőt, partnert keresett. Akkor nem találta meg. Most talán igen. A piac (nagy része) a szerződés(tervezet) témája. És nyilván téma lesz a piacosok (eddigi és ezutáni) tájékoztatása.

Sz.G.