’Itt a vér a tét’ – folytatódik a véradóverseny

’Itt a vér a tét’ – folytatódik a véradóverseny
’Itt a vér a tét’ – folytatódik a véradóverseny - © Fotó: Csordás Ádám
Debrecen – Tart a ’második félidő’ a Magyar Vöröskereszt Országos Felsőoktatási Véradóversenyében. Márciusban három helyszínen várják a Debreceni Egyetem hallgatóit a megyei véradásszervezők.

Március 4-én és 5-én 12.00 és 18.00 óra között a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrumának II. számú Kollégiumában (Nagyerdei körút 98.) adhatnak vért hallgatók és tanárok. Nem csak a kollégistákat, hanem minden diákot szeretettel várnak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének munkatársai, és kérik őket, hogy hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcím- és TAJ-kártyájukat.

Minden véradás kettősen fontos a Debreceni Egyetemen, hiszen egy véradással három ember életét mentheti meg a donor, miközben véradománya növeli az intézmény esélyeit a Magyar Vöröskereszt 8. Felsőoktatási Véradóversenyén. A szándékot is elismerik a szervezők, hiszen a jelentkezők is beleszámítanak az egyetem/főiskola eredményébe.

Bármely karon adhat

A debreceni Kossuth Kollégiumban március 10-én 10.00 és 16.30 között tart a versenyszerű véradás az Egyetem tér 1. szám alatti épületben. Egy nappal később, 27-én Hajdúböszörményben a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karon jelentkezhetnek a donorok 9.00 és 14.30 között (Désány u. 1-2.).

E véradásokra attól függetlenül mehetnek a Debreceni Egyetem polgárai, hogy melyik karra járnak, ha az időpont és a helyszín alkalmas nekik.

A szervezők kérik a donorokat, hogy véradás előtt és után a napszaknak megfelelően étkezzenek és igyanak sok folyadékot.
Az önkéntes véradománnyal a donor is nyer. Ingyen megismerheti vércsoportját, és minden alkalommal egészségügyi vizsgálatokon – többek közt hepatitisz-, HIV-, szifilisz-szűrésen – esik át.

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –