Helyi közélet

2013.06.17. 17:04

Az öhönfőzés fővárosa volt Hajdúnánás

Hajdúnánás - Minden eddigit felülmúlt a hetedik alkalommal megrendezett öhönfőző versenyre benevezett csapatok száma Hajdúnánáson. A kánikulai hőségben megrendezett gasztronómiai megmérettetésen mintegy félszáz csapat vett részt a kemping előtti területen.

Hajdúnánás - Minden eddigit felülmúlt a hetedik alkalommal megrendezett öhönfőző versenyre benevezett csapatok száma Hajdúnánáson. A kánikulai hőségben megrendezett gasztronómiai megmérettetésen mintegy félszáz csapat vett részt a kemping előtti területen.

Mint azt Szólláth Zoltán művelődésszervezőtől megtudtuk, a tájjellegű étel főzési versenyére a helyieken kívül érkeztek csapatok Polgárról, Hajdúhadházról, Tiszavasváriból, Tiszagyulaházáról, Balmazújvárosról, Derecskéről, Téglásról, Hajdúböszörményből is. Az egykori pásztorok egytál ételének alapanyaga a száraztészta, szalonna, hagyma, krumpli, paprika, só. Ám ezt a csapatok különféle kiegészítőkkel „felturbózták”: volt, aki kolbásszal, szalámival, zöldborsóval tette különlegessé a bogrács beltartalmát.

Versenyen kívül jótékonysági főzésre is sor került. A Nánási Portékások három üstben babgulyást, paprikás krumplit és öhönt főztek, amit jelképes összegért kínáltak, s a bevételt egy köztiszteletben álló helyi lakos, Varga Miklós tavasszal leégett házának újjáépítésére ajánlották fel.

Amíg a szakavatott zsűri munkáját végezte, jó ebédhez szólt a nóta.

- Nyírő Gizella -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában