Italra kellett a pénz, ezért rabolt a hencidai férfi

Akt.:
Italra kellett a pénz, ezért rabolt a hencidai férfi
Berettyóújfalu – A Berettyóújfalui Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A vádlott korábbról ismerte az idős sértettet, többször végzett nála alkalmi munkát, tudta, hogy egyedül él.

2017. február 21-én a hencidai férfi már a reggeli órákban italozott, azonban elfogyott a pénze. 9 óra körüli időben megjelent a sértett házánál, a kerítésen át beugrott az udvarra, majd a nyitott ajtón keresztül bement a házba. A vádlott a sértettet az egyik szobában találta, az idős asszony épp tüzelőt tett a cserépkályhába. A sértett nem ismerte fel a vádlottat, ezért megkérdezte tőle, hogy mit akar.

A vádlott zavartan viselkedett és azt mondta, hogy szállást szeretne kérni az asszonytól. A sértett a kérést határozottan elutasította, ekkor azonban a vádlott meglátta az asztal szélén lévő pénztárcát, azt elvette és el akart menni. A sértett ekkor útját állta, kérte, hogy adja vissza a pénztárcáját. A vádlott a lopott értéktárgy megtartása érdekében az idős asszonyt ellökte, aki a földre esett. Ezt kihasználva a férfi elhagyta a házat, majd a pénztárcában lévő 6000,- forintból 5000,- forintot rövid időn belül elköltött, az üres pénztárcát pedig egy lakatlan ház udvarára bedobta.

A sértett a bántalmazás következtében sérülést nem szenvedett. A vádlottól történt lefoglalás és kiadás útján a jogtalanul eltulajdonított 6000,- forintból 1000 forint megtérült és a sértetthez visszakerült a pénztárca is – áll az ügyészségi közleményben.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen rablás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádlott előzetes letartóztatásban várja az elsőfokú bírósági tárgyalást.