Isztambuli szép napok

Debrecen – A törökországi hétköznapokba is betekintést nyerhettek a tanulmányúton.

A Comenius-programnak köszönhetően felejthetetlen hetet töltött a törökországi Isztambulban a debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hat diákja és négy pedagógusa április végén – számolt be a Naplónak Seressné Barta Ibolya, a projekt koordináló tanára.

A nyitottság jegyében

Közlése szerint a diákok kétszer is nagy sikerrel léptek fel magyar néptánccal és török dallal a Nemzeti Szuverenitás és a Gyermekek Napja alkalmából, ahol a gyerekek jogairól is beszélgettek, valamint óriási rajzot készítettek görög, török, lengyel, német, olasz és bolgár diákokkal.

A program keretében a magyar tanulók a helyi iskolaélettel ismerkedhetettek, s mivel török családoknál laktak, részeseivé váltak az ottani hétköznapoknak. – Megtekintettük Isztambul nevezetességeit, s az ott töltött hét összességében is alkalmas volt arra, hogy a különböző nemzetek gyermekei jobban megismerjék egymást, nyitottabbá, toleránsabbá váljanak – mondta Seressné Barta Ibolya A következő, októberi szófiai találkozóra négy diák és három pedagógus utazik.

HBN

Címkék: ,