Isztambuli robbanás – A KKM a helyi hatóságok utasításainak követésére kéri az ott tartózkodó magyarokat

Budapest – A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata arra kéri az Isztambulban tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy kövessék a helyi hatóságok utasításait a kedd délelőtti robbanás után.

A konzuli szolgálat honlapján megjelent figyelmeztetésben emlékeztetnek: Isztambul történelmi városrészében, a Sultanahmet negyedben kedden helyi idő szerint 10.20-kor nagy erejű robbanás történt. A robbanás oka egyelőre nem ismert.

Az isztambuli kormányzóság eddig 10 halottról és 15 sérültről számolt be.

A konzuli szolgálat azt kéri a környéken tartózkodó magyaroktól, hogy tartsák be a helyi hatóságok utasításait, a Sultanahmet negyedet pedig lehetőség szerint kerüljék el.

Javasolják, hogy az Isztambulban tartózkodó magyar állampolgárok hogylétükről tájékoztassák magyarországi hozzátartozóikat. Emellett továbbra is kérik, hogy a Törökországban tartózkodó vagy odautazni kívánó magyarok a konzuli szolgálat honlapján regisztrálják utazásukat.

A keddi robbanással kapcsolatban az isztambuli főkonzulátus a 0090-533-375-8715 telefonszámon érhető el.

Az isztambuli magyar főkonzulátusnak nincs tudomása arról, hogy magyar állampolgárságú áldozata lenne a délelőtti robbanásnak.

– MTI –
hirdetés