Helyi közélet

2013.07.02. 11:16

Kiutasították a határsértőt - Rendőrségi hírek Hajdú-Bihar megyéből

<p>A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 5 személyt fogtak el, 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök, 2 főt az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt vontak intézkedés alá.</p>

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 5 személyt fogtak el, 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök, 2 főt az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt vontak intézkedés alá.

Az egyenruhások 31 főt állítottak elő, közülük 5 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Az ittasság ellenőrzéseken 4 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérő.

Az ártándi közúti határátkelőhelyen 2013. július 1-jén reggel kilépésre jelentkezett az a moldáv férfi, aki az őt igazoltató határrendészeknek egy olyan útlevelet adott át, amelyben a – schengeni vízumon elhelyezett lengyel – beléptető bélyegző lenyomata hamis volt.

A 24 éves férfit a rendőrök előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a további eljárás lefolytatása céljából a nyírbátori őrzött szállásra szállították.

Szintén az ártándi határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2013. július 1-jén délután egy moldáv nő, aki nem tudta azt hitelt érdemlően igazolni – az őt ellenőrző határrendészeknek –, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarország területén. A 24 éves nőt előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatták és kiutasították az országból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában