Iszlám Állam – Elfoghatták Szíriában a dzsihadista terrorcsoport leghírhedtebb hóhérát

London – Brit médiafelületeken is megjelent csütörtöki értesülések szerint a szíriai kormányerők elfogták az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorcsoport leghírhedtebb hóhérát.

A Daily Mail című konzervatív brit napilap, illetve a Metro brit kiadásának honlapján megjelent egy videofelvétel, amely állítólag a Bulldózer néven emlegetett hóhér elfogását mutatja. A felvételen egy hatalmas termetű ember látható, ahogy félmeztelenül, hátra kötözött kézzel fekszik egy teherautó platóján.

A felvételhez fűzött beszámoló szerint sem az elfogott neve, sem nemzetisége nem ismert.

A Daily Mail szerint a 130 kilós hóhér többtucatnyi ember lefejezéséért felelős. A lap online felülete közöl egy fotót, amelyen a Bulldózer egy karddal lefejez egy tizenéves fiút, akinek az volt a bűne, hogy nyugati popzenét hallgatott.

Ezen a képen a hóhér arcát is eltakaró fekete öltözetben látható, de a lap közzétett egy videofelvételt is, amelyen egy hasonló testalkatú férfi katonai ruhában, egy utca közepén készül foglyok lefejezésére; ezen látszik az arca is, amely hasonlít az elfogott férfiéhez.

A hóhér a gyilkosságokon kívül a lap által közölt beszámolók szerint megcsonkított sok gyereket, akik nem akartak fegyverrel harcolni az Iszlám Állam soraiban.

A brit beszámolók szerint a Bulldózer az Iszlám Állam tavaly megölt, brit állampolgárságú, hasonlóan brutális kivégzőjének egyik utódja lehetett.

A 27 éves Mohammed Emwazit az amerikai légierő ölte meg novemberben Szíriában, drónok bevetésével.

– MTI –