Helyi közélet

2014.10.13. 12:22

Ötven éve tanítják közlekedni a gyerekeket

Földes - Ötven éves találkozót tartottak október 11-én azok az egykori általános iskolai tanulók, akik 1964-től részt vettek az általános iskola közlekedési szakkörének munkájában, és a versenyeken elért eredményeikkel vitték el a nagyvilágba iskolájuk hírnevét.

Földes - Ötven éves találkozót tartottak október 11-én azok az egykori általános iskolai tanulók, akik 1964-től részt vettek az általános iskola közlekedési szakkörének munkájában, és a versenyeken elért eredményeikkel vitték el a nagyvilágba iskolájuk hírnevét.Az ötven esztendeje Topa Adél és Balogh Jánosné tanárok által elindított közlekedési szakkörök munkáját később Balogh János és Kemecsei Gyuláné tanárok irányították és sok gyermekkel megtanították és megszeretették a KRESZ-t, a közlekedés tudnivalóit.

Földest képviselve helyi-, járási-, megyei országos és nemzetközi közlekedési versenyeken öregbítették a település hírnevét. A jubileumi találkozón részt vett Szabó József nyugalmazott rendőr alezredes, a Közlekedés Biztonságáért Alapítvány elnöke, aki rendőrtisztként korábban több évtizedig segítette a szakkör munkáját. Ott volt Jámbor István rendőr alezredes, az ORFK közlekedésrendészeti osztályának vezetője, akinek közlekedési rendőri pályája Földesről, e szakkörből indult el.

HBN–Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában