ISU – Sallak György távozik a fejlesztési koordinátori posztról

Budapest – Háromtagú fejlesztési bizottságot hoznak létre a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetségben (ISU), a döntés nyomán pedig megszűnt a mandátuma a fejlesztési koordinátor pozícióját 18 éve betöltő Sallak Györgynek, a magyar szövetség (MOKSZ) nemzetközi igazgatójának. Erről az ISU közleményben számolt be kedden.

A nemzetközi szövetség június 10-én zárult dubrovniki tisztújító közgyűlésén Jan Dijkemát választották meg ISU-elnöknek. A 71 éves holland sportvezető a voksoláson Sallak György ellen nyert az utolsó fordulóban 63-52-re.

“A háromtagú bizottság felállítása a régi elnökség döntése volt, ezt elfogadták, így az én megbízatásom véget ért” – mondta Sallak az MTI-nek. “Az elmúlt két évben minden beszámolómat meghallgatta és elfogadta az elnökség, minden alkalommal gratuláltak az elvégzett munkához és megköszönték azt. Ebben a két évben tízezer versenyző regisztrált a programjainkban, és ezalatt az időszak alatt hetven országban jártunk a korcsolyasport fejlesztésének céljából.”

A tisztújító kongresszuson Sallak és Dijkema mellett a francia Didier Gailhaguet és a brit Christophet Buchanan pályázott még az elnöki posztra, de utóbbi kettő már a szavazás első fordulójában kiesett.

Az ISU történetében először fordult elő, hogy magyar elnökjelölt indult a választáson.

– MTI –