Istentisztelet, koszorúzás, verselés Tépén

Istentisztelet, koszorúzás, verselés Tépén
© Fotó: Nyírő Gizella
Tépe – Hagyomány, hogy együtt ünnepel a település és a református egyház.

A gyülekezeti teremben Oláh Attila lelkipásztor mondott köszöntőt. Igéjében elmondta, a 168 évvel ezelőtti Pilvax kávéház diákjaiban, a reformerekben és a fontolva haladókban az volt a közös, hogy mindannyian a jövő felé fordultak, mertek nagyot álmodni, s a jövő érdekében készek voltak tenni. A mai tépeieknek pedig azt üzeni a forradalom, hogy nem elég a kokárda, a zsinóros mente, bátornak, merésznek kell lenni, jövőt álmodni, nem pedig folyton kritizálni.

A Himnusz eléneklése után az önkormányzat és az egyházközség vezetői megkoszorúzták a templomkertben Török István honvéd sírját, majd Kossuth-nóták hívó szavára átsétáltak a polgármesteri hivatal elé, ahol a forradalom és szabadságharc tépei áldozatai tiszteletére elhelyezett emléktáblánál Balogh András polgármester köszöntötte az ünneplőket.

Visszatérve a gyülekezeti terembe, ismét megcsillantották versmondói tehetségüket a legfiatalabbaktól a nyugdíjasokig a helyiek. Témaválasztásuk a forradalom és szabadságharcra, azon belül is Petőfi költészete volt.

HBN–NYG


A legjobb versmondók

Óvodások: Oláh Zétény
Alsó tagozatosok: Kovács Klára
Nyugdíjasok: itt a négy induló között a zsűri nem hirdetett sorrendet.
Valamennyi fellépő oklevelet és értékes könyvet kapott.
hirdetés