Istennek mindenre van szava

Debrecen – Társadalmi kérdésekre bibliai válaszokat adnak a kávéházi diskurzusok előadói.

Vallás, erőszak, megbékélés a címmel tartja a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség soros előadását december 15-én a templom mögötti kávézóban. Az ingyenes rendezvénysorozat második alkalmán a migrációs folyamatok megértésének bibliai-teológiai szempontjairól hallhatnak az érdeklődők. A fogalmak tisztázásában nyújt segítséget Dr. Hodossy-Takács Előd, aki a vallási és a migráció kapcsán felmerülő elgondolásokról, definíciókról beszél majd, illetve az iszlám és a keresztény vallás összehasonlítása is szóba kerül.

A Kávéházi estéken társadalmi problémákra reflektálnak az előadók teológia szempontból, mert Istennek van szava minden egyes élethelyzetünkre – írják az esemény meghívójában. Januártól további társadalmi kérdések kerülnek majd terítékre, az interaktív előadások megtartására azonban az egyháziak mellett világi előadókat is szeretnének meghívni a szervezők.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés