Helyi közélet

2008.08.29. 09:52

Megyei közgyűlés

<p>Kilenc órakor pontosan kezdődik a nyári szünet utáni első megyei közgyűlés.<BR /></p>

Rácz Róbert: - Még egy döntésünk van. Dr. Dani János szakmai-igazgatóhelyettesi megbízásával kell egyetértenünk a Megyei Múzeumok igazgatóságában. Nem ért egyet a közgyűlés.

 Új pályázatot írnak ki.

A közgyűlés véget ért 9.42-kor.

9.25

3. sz. napirendi pont a Bihar-Sárréti-Hajdúszoboszlói Szakképzési-szervezési Társulás társulási megállapodásának módosítása.

Csige Tamás: - Ezzel a témával előző közgyűlés már foglalkozott. javasoljuk hogy a Biharkeresztesi és a Kós Károly szakképző intézetet ehhez a társuláshoz csatoljuk. Szavaznak, elfogadják.

 4. Előterjesztés pályázatok benyújtására: Múzeumok technikai fejlesztésére történő támogatásról döntenek, elfogadják. A megyei könyvtár pályázatát elfogadják. Elfogadják a Kenézy kórház pályázatát és berettyóújfalu város pályázatát is.

5. napirendi pont: előterjesztés intézményvezetői páylázatok elbírálására és egyetértési jog gyakorlására.

Csige Tamás: - Meghallgattuk a jelölteket a Lakásotthon és a Kettesy vezetésére, elmondták elképzeléseiket. Bíró István vezetői megbízását a Hajdúsági Lakásotthon vezetésére egyhangúan támogatta a bizottság, a Kettesynél Somogyiné Lakatos Andrea pályázatát támogatjuk jobban. Szavaznak, a Kettesy vezetésére Somogyiné Lakatos Andreát választják, a Hajdúsági Lakásotthon vezetésére Bíró Istvánt elfogadják.

9 00
Először 2 lejárt határidejű beszámolót fogadnak el.
Első napirendi pont: előterjesztés rendeletek módosítására.
Rácz Róbert a közgyűlés elnöke:
- Az idei költségvetést is módosítja az előterjesztés. A jelenlegi gépjárműveink állapotáról kaptak egy táblázatot, sürgősen meg kell oldani bizonyos problémákat.

Forgács Barna (MSZP):
A pénzügyi bizottság megtárgyalta, támogatja.
Szavaznak, elfogadják.

A Dr. Kettesy Aladár Általános iskola és Kollégium működését érintő döntések következnek.
Csige Tamás:
- A bizottság nem támogatta a módosító javaslatomat, mely szerint két álláshely megszüntetéséről tárgyaljunk újra októberben. Most ketten pályáznak az intézményvezetői tisztségre, adjunk lehetőséget arra, hogy a kollégiumi férőhelyet jobban kihasználják, így megmaradhatna két álláshely.
Filep Miklós:
- Amikor módosítottuk a Kettesy alapító okiratát, a 95 férőhelyes kollégiumnak 60 százalékos kihasználtságát segítettük, függetlenül az igazgatói pályázattól. A jelentkezések megtörténtek, ennek alapján döntöttünk a létszámokról.

 Ez érintetlen maradt és a férőhelyek is. Nme valószínű, hogy további jelentkezések legyenek a kollégiumba, ha néhányan mégis, lesz hely.
Rácz Róbert:
- Jó lenne, ha a közeljövőben növekedne a létszám a kollégiumban, de egyelőre gyerekhiány van, üresjárat. Megfednek minket, hogy nem hatékonyan gazdálkodunk, mások szerint tartsuk fenn a helyzetet, hátha egyszer jó lesz a kihasználtság. Ha nő az igény majd aszerint módosítunk.
Csige Tamás:
- De most új vezető lesz. Ha később újabb létszámra lenne szükségük, azt nagyon nehezen kapják meg. Egyszerűbb nem megszüntetni.
Szavaznak, a módosító indítványt elutasítják, az eredeti javaslatot elfogadják

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában