Ismét a sztárszakácsoké a főszerep

Ismét a sztárszakácsoké a főszerep
Hétfőn Bódi Sylvi vendéglátásában egy igazi vegán menü kerül a terítékre, a nézők szemtanúi lehetnek, ahogy a törékenynek gondolt modell egy machetevel darabolja vacsorája hozzávalóit!

HÉTFŐ – Bódi Sylvi

Sylvi otthona nagyon elegáns, igazi luxuslakás csodás kilátással, főként a fehér szín dominál benne. Legszebb cipőit és táskáit dísztárgyként állította ki, viszont saját magáról csak néhány fotót tett ki a falra. Nem sokat mozog a konyhában, leginkább csak salátákat készít, a cicája viszont előszeretettel szundikál a páraelszívó tetején!

Az egyik barátnőjével indul bevásárolni, mivel vegetáriánus, így bioboltban szerzi be a hozzávalók nagy részét. Nem készít húst, helyette tofut vesz, és igyekszik minél kevesebb állati eredetű alapanyagot felhasználni. A zöldségesnél szerzi be a salátaféléket, nem ismeri fel a vöröshagymát és még soha életében nem látott bontatlan mandulát!!!

  • ELŐÉTEL – illatos saláta pirított magokkal és szeitannal
  • FŐÉTEL – fahéjas zöldség curry basmati rizzsel és grillezett tofuval
  • DESSZERT – téli gyümölcstorta

Az előétellel nagyon jól boldogul, látszik, hogy otthon van a saláta témában, a szeitant (a vegák húsa, búzafehérje alapú készítmény) is rutinosan fűszerezi. Curryt még nem készített, így kicsit izgul. A sütőtököt machetevel vágja fel, mert nagyon kemény! 

 

 Tofut grillez, amit szív alakú sütiszaggatóval darabol fel. A gyümöcstortához a banánt is a korábban használt machetevel darabolja, amit még Namíbián szerzett egy törzsfőnöktől egy messziről, szabad szemmel is jól látható összegért! Kocka alakú jégpohárban szolgálta fel az aperitifet, a vodka elfogyasztása kihívás elé állította az egész csapatot, csak szürcsölve tudták inni!  Aztán Szujó megmutatta végül, mind megitták, kivéve Győzit, aki arra panaszkodott, hogy milyen erős! Szilvi cigányzenekart hívott, akiknek a zenéjére a vodka hatására hamar táncra perdültek a vendégek!

 

 Győzi Szilvinél kezdte el a heti „szuvenírgyűjtő” akcióját, a dugóhúzót akarta lenyúlni, aztán végül a dísz-dugót tette zsebre! Szujó Zoli lisztérzékenységére ezen a héten a Vacsoracsatában derült fény, így ő már a szeitanból sem tudott fogyasztani! Győzi alig evett a salátából, azt mondta, hogy ízlett neki, de hogy ő otthonra nem venne ilyesmiket! Aztán hisztizett, hogy csak rizst szeretne, de Szilvi nagyon kedves volt és kolbászt is tálalt neki mellé!

 

A desszert kissé szétcsúszott, de a többieket mindenképpen meghatotta, hogy Sylvi kézzel készítette. Azt mondta, nem sikerült jól, mert anno a szerelmeinek készített ilyen hét/hónap vagy évfordulóra, de már régen nem votl ilyen helyzetben, így kijött a gyakorlatból! Vacsora után GITAR HEROES játékot játszottak, Győzi persze ezt is elszórakozta, Csilla nagyon élvezte, teljesen katartikus élmény volt neki, egy rocklady-nek képzelte magát, visongott, sikítozott! A játék és az este végén Sylvi magáról adott át naptárat a vendégeinek!