Ismét versenyeztek a crossfit debreceni szerelmesei

Hobbi Intercross Cup Szombathelyen
Hobbi Intercross Cup Szombathelyen - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Április 23-án Szombathelyen rendezték meg az ország első Hobbi Intercross Cup elnevezésű crossfit-csapatversenyét.

Városunkból két terem öt csapata is képviseltette magát az egész napon át tartó kemény megmérettetésen. A Cross-Sport és a CrossFire Gym Debrecen csapatai 51 fővel, versenyzőkkel és szurkolókkal együtt indultak el az ország másik csücskébe, hogy megmutassák mit is tudnak a hajdúsági leányok és legények.

Összesen 30 csapat versengett egymás ellen, mindegyikben a két lány – négy fiú felállást kellett tartani. Összehangolt munkára, kitartásra és rengeteg erőre volt szüksége a versenyzőknek az 5 feladatsor teljesítéséhez, amit két bíró felügyelt és pontozott.
A kihíváson többek között traktorgumi-forgatás és kamionhúzás is szerepelt, egyébként a megmérettetés speciális crossfit-elemeket, kettlebell-használatot, húzódzkodást, egylábas guggolás vegyesen tartalmazott. A gyakorlatokat meghatározott időn belül a lehető leggyorsabban kellett végrehajtaniuk.

A nap végén a feladatokat egyenként értékelve és rangsorolva született meg a verseny végeredménye. A hajdúsági fiataloknak a 30 csapat közül a mezőny előkelő 3., illetve többek között a 8. és 12. helyét is sikerült megszerezniük. Ezzel összességében kemény küzdelemben, az élbolyban végeztek a debreceni versenyzőink.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek