Ismét tüntettek Debrecenben

Ismét tüntettek Debrecenben
© Fotó: Vass Attila
Debrecen – Dr. Papp László, Debrecen polgármestere 7 napon belül számoljon el, hogy hol vannak a Debreceni Főpályaudvar pénzei – jelentette ki Rutz Tamás a „Mi vagyunk Debrecen” csoport szombat délutáni tüntetésén, a Debrecen Televízió székháza előtt. Az Együtt helyi politikusa közölte azt is, hogyha ezt nem teszi meg a városvezető, akkor „egy kis nyomást” fognak gyakorolni.

A demonstráció 13 órakor kezdődött az Ady parkban, ahol a Demokratikus Koalíció, a Szolidaritás, a Momentum tagjai, szimpatizánsai gyülekeztek a zászlóikkal és a transzparenseikkel, ugyanakkor például szivárványos lobogó is feltűnt. A megjelent 400-500 ember fél 2-kor indult el, és a Csapó, Burgundia, Kossuth és Batthyány utcák érintésével vonult a Piac utcán a Debrecen Televízió székházához a Petőfi térre.

Fotó: Vass Attila

Közben Orbán Viktor miniszterelnök távozását követelték, valamint például azt skandálták. A tévészerkesztőségnél Szabó Bence (Momentum), Murguly Mátyás (LMP) és Jakab Fruzsina (Mi vagyunk Debrecen) is rövid beszédet tartott. Többek között hangsúlyozták: nem hagyják kizsákmányolni az országot. Szerintük a kormány nem hajlandó tudomásul venni a nép szavát.

A másfél órás tüntetésen kijelentették továbbá: a mostani munka törvénykönyve kizsákmányolja a munkavállalókat.

VA