Ismét szoríthatunk a debreceni kerekesszékes vívókért

Világkupára mennek a vívók
Világkupára mennek a vívók - © Fotó: DHSE
Debrecen – Három debreceni vívó is indul a hétvégén az egri kerekesszékes vívó világkupán.

Csütörtöktől vasárnapig tart a kerekesszékes vívók olimpiai kvalifikációs világkupája Egerben. A viadalra 25 ország mintegy 158 sportolója adta le nevezését. 19 magyar sportoló is tagja a hatalmas mezőnynek. A DHSE-PMD vívóegyesület három vívója is pástra áll az eseményen. Dr. Mező Boglárka női kardban, Sáfrán Sándor és Göttlinger Dániel a férfi kard mellett férfi párbajtőrben küzdhet meg a világ legjobbjaival.

2011-ben akadálymentesítettük a termet, így a klub hosszú idő után újra elindíthatta kerekesszékes vívóoktatását. A világkupán indulók négy éve edzenek nálunk. A felkészítésükért Kovács Attila felel, aki összefogja a kerekesszékes vívást, a fizikai és mentális felkészítéseket tartja, a sport szakmai részével pedig Serra Solt, és Dávid László foglalkozik, előbbi a párbajtőrözőket, míg utóbbi a kardozóinkat oktatja – fogalmazott a klub ügyvezető igazgatója, Serra György, majd a világkupáról és a közel jövő terveiről beszélt. – Versenyzőink eddig egy világkupán és egy világbajnokságon indultak, ez lesz a második világkupájuk. A jövőre tekintve előreláthatólag Boglárkának és Dánielnek van esélye arra, hogy nyár elején az olaszországi Európa-bajnokságon is bizonyíthassanak. Ezen kívül az egyesületünk tervezi, hogy a kerekesszékeseknek is lehetőséget biztosítunk arra, hogy a világkupa-sorozaton megmérettessék magukat – fogalmazott Serra György.

A Hotel Eger & Parkban sorra kerülő világkupán mind a négy napon 9 órakor kezdődnek a küzdelmek, a döntőkre pedig délután kerül sor.

– DHSE –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek