Ismét szakmát tanulnak a debreceni fogvatartottak

Akt.:
Ismét szakmát tanulnak a debreceni fogvatartottak
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
Debrecen – Festő, mázoló, tapétázó szakmát tanulhat 12 fogvatartott a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben a Debreceni Szakképzési Centrummal kötött megállapodás értelmében.

A centrum pedagógusai és gyakorlati oktatói által az iskolarendszerű felnőtt oktatás keretében a fogvatartottak a tananyagot gyakorlatban és elméletben egy tanév alatt sajátítják el, amelynek végén vizsgát tesznek. A debreceni börtön zárkáit a képzésben résztvevő fogvatartottak a gyakorlati oktatás keretében festik majd ki.

Az oktatás célja, hogy a fogvatartottak hasznosan töltsék idejüket. Elsődleges cél a foglalkoztatásuk, jelen esetben szakképzésük, amely számukra elősegítheti a szabadulást követően a társadalomba és a munka világába történő visszailleszkedésüket. Fontos a képzés, mert a szerzett szakma által a későbbiekben intézeten belüli munkáltatásuk is megvalósul, munkavégzésük után díjazásban részesülnek, amelyből a havi fogvatartási költségeikhez is hozzá tudnak járulni, csökkentve ezzel az állami kiadásokat.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés