Ismét rangos kosárgála otthona lesz Debrecen

Ismét rangos kosárgála otthona lesz Debrecen
Kosárlabda – A női utánpótlás Európa-bajnokság tizenhatos döntője érkezik augusztus 16-26. között a cívisvárosba.

Egy hónapon belül két kosárlabda utánpótlás Eb helyszíne lesz Magyarország; a jelenleg is, Miskolcon zajló U-16-os fiú EB után, augusztus 16-26. között Debrecenben kerül megrendezésre a tizenhat csapatot felvonultató “A” Divíziós női U-20-as kontinensviadal.

A felnőttek versengése után ez a második legrangosabb megmérettetés a hölgyeknél, így a kilátogató nézők azokat a játékosokat láthatják majd, akik a jövő nagy sztárjai lehetnek. – 2011-ben nagy sportdiplomáciai sikert könyvelhetett el az MKOSZ azzal, hogy rendezési szándékkal adott be három pályázatot a nemzetközi szövetséghez és mind a hármat sikerült megnyerni. Az idei kontinensviadallal kapcsolatban a magyar szövetség olyan nagy megtiszteltetésben részesült, hogy választhatott: a magyar válogatottat is felvonultató “B” Divíziós vagy a rangosabb, “A” Divíziós utánpótlás EB-t szeretné-e megrendezni. Mi az utóbbi mellett döntöttünk – árulta el a részleteket Bodnár Péter, a szervezőbizottság alelnöke.

A debreceni utánpótlás Eb költségvetése közel 130 millió forint lesz, ám ez az összeg a résztvevők befizetéseiből, illetve a társasági adóból kerül felhasználásra, így a városnak nem kerül pénzébe. Viszont, nyerhet mindenki, hiszen mind a csapatok, mind pedig az őket kísérők 10 napig lesznek Debrecenben, amelyből komoly bevételi forrás származhat. A torna előtt, augusztus elején az Oláh Gábor utcai csarnokban lesz egy 4 csapatot felvonultató női U-20-as felkészülési torna, amelyen a későbbi EB-n is szereplő Spanyolország, Törökország és Svédország mellett, a “B” Divízióra készülő magyar válogatott is pályára lép. Ezzel adva meg a hangot az Európa-bajnokságra.

HBN-PZ

Célegyenesben a debreceni U20-as női kosárlabda Eb

 

Címkék: , , ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek