Ismét piacvezető a Suzuki

Tatabánya, 2015. október 1., csütörtök (MTI) – A Vitara márciusi bevezetése óta nő a Suzuki értékesítése, részesedése szeptemberben 14,8 százalékra nőtt, ezzel visszanyerte vezető pozícióját a magyar gépjárműpiacon – közölte a társaság kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Ruska Viktória tájékoztatása szerint szeptemberben 597 Vitara kelt el Magyarországon, ezzel a modell megőrizte elsőségét a SUV kategóriában. A Vitara az év első kilenc hónapját tekintve is vezeti az értékesítési listát, 2119 eladott darabbal.
Swiftből 1550 darabot értékesítettek január-szeptemberben, ezzel kategóriájában szintén Suzuki gyártmány áll az eladások élén. Szeptemberben a Suzuki teljes piaci részesedése 14,8 százalékra nőtt, ami a július-augusztusi 10,6, illetve 10,2 százalékot követően jelentős bővülés.

A flottaautóként forgalomba helyezett személyautók húszas listáján három Suzuki modell is szerepel: a Vitara, az S-CROSS és a Swift.

2014-ben összesen 4735 Suzuki kelt el a magyar piacon. A flottaeladások az összes értékesítés 62 százalékát tették ki ekkor, míg a magánvásárlások 38 százalékot. A cég korábbi tájékoztatása szerint a magyarországi eladások 98 százaléka 2014-ben esztergomi gyártású jármű volt.

Az autógyár eladásait az ország legkiterjedtebb kereskedői hálózata támogatja, 75 taggal.

– MTI –

Címkék: ,