Debrecen hírei

2012.11.30. 08:08

Jegyzet: Lehetőség és felelősség

<em>Debrecen közgyűlése döntött, a város tulajdonában lévő, Gázvezeték utcán található salakmotor-stadiont ingyenes hasznosításba adta a Salakmotorsport Magyarországon Alapítványnak.</em> <a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Boros Norbert jegyzete.</a>

Debrecen közgyűlése döntött, a város tulajdonában lévő, Gázvezeték utcán található salakmotor-stadiont ingyenes hasznosításba adta a Salakmotorsport Magyarországon Alapítványnak. Boros Norbert jegyzete.

A hír hallatán holnaptól nem lesz olcsóbb a kenyér, s nem vonulnak tömegek az utcára, viszont a Hajdúság (és az ország) salakmotorozást kedvelők népes bázisa igenis örülhet. Nem kell ecsetelni, mit jelent a speedway Debrecen, illetve a megye számára, évtizedekre visszamenőleg a sportág honi fellegvára a cívisváros. Ráadásul a népszerűsége is páratlan ebben a régióban, számokkal alátámasztott tény, hogy a Loki futballcsapatának mérkőzései után a vaspapucsosok küzdelmeire látogat ki a legtöbb néző Debrecenben. Vélhetően ezek a tényezők is közrejátszottak abban, hogy a városvezetés előbb megszerezte a Gázvezeték utcai pályát, amit most azoknak ad hasznosításra, akik eddig is üzemeltették a létesítményt.

Az elmúlt években egy-egy szezonra kapta meg a stadiont a Balogh János és idősebb Tabaka József által irányított klub, így hosszú távú munkát nem igen lehetett végezni. Most viszont elkezdődhet a jövő, bátrabban lehet tervezni és a szó legszorosabb értelmében véve is lehet építkezni, legyen szó a létesítményről, vagy a salakmotorsport újjáélesztéséről. De azt mindenkinek látnia kell, hogy ez nemcsak egy remek lehetőség, hanem nagy felelősség is a stadion üzemeltetőinek, hiszen óriási szüksége van a biztos alapokra a sportágnak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!